Friday, September 02, 2011

Földmérők! Ösztöndíjas távoktatási lehetőség az Egyesült Államokban


Az alábbi lehetőségről  tagszervezeti képviselőnk Barsai Gábor adott hírt:
“A michigan-i Ferris Állami Egyetem (Ferris State University, FSU) az egyik utolsó,  a hagyományos földmérést tanító egyetem. Az intézmény a festői Nyugat-Michigan erdei és tavai között fekszik, nem messze a Michigan tótól. Hallgatóinak létszáma 14 000, és több ezres személyzettel működik. Az egyetem a földmérésen kívül még GIS, GPS és fotogrammetria oktatással is foglalkozik, jó kapcsolata van a Trimble és Leica vállalatokkal, amelyektől évenként új műszereket kap (teodolit, GPS). FSU távoktatás keretében, a diákok  3 tantárgy elvégzése után tanusítványt kaphatnak:
Még talán annyit, hogy a távoktatásban részt vevő hallgatóknak nem kell az egyetemen ott lenni, a weben keresztül lehet elvégezni. Lehet ösztöndíjat kapni a távokatatás  elvégzéséhez, ugyanis a tanszék több ösztöndijat ad ki. Ezeket meg kell pályázni. Akár több ezer dollár is kapható.
A távoktatás esetén csak a Michigan államon belüli tandijat kell fizetni, függetlenül attól, hol is van az illető. Michigan államon kivülról érkezett hallgatók akik személyesen vannak az FSU-ban, többet fizetnek. Ezt fedezi az ösztöndij.
Barsai Gábor a barsaig@ferris.edu címen érhető el. Vállalata a Gotmaps? több éve  a HUNAGI tagszervezete. Maga a BME és az Ohio State University végzettje, oktató a Ferris Állami Egyetemen.

No comments: