Friday, October 05, 2012

Szép Magyar Térkép 2012 Pályázat

Mai postánkból. Kiss Eszter jóvoltából adhatjuk közre az alábbi felhívást:


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


            Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára pályázatot ír ki a

Szép Magyar Térkép 2012

cím elnyerésére, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, kizárólag saját maga által készített és 2012-ben közreadott nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel pályázhat határainkon innen és túlról.
            A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékeli és díjazza, amelynek elnöke az Országos Széchényi Könyvtár Főigazgatója.
           
            A pályázatra benevezett nyomtatott kartográfiai dokumentumokat, illetve digitális hordozón megjelent műveket két példányban kérjük beküldeni. A helyi ill. távoli elérésű térinformatikai adatbázisokhoz kérjük, hogy a pályázók – amennyiben lehetséges – a kiállítás idejére hozzáférést biztosítsanak. (Az Országos Széchényi Könyvtár vállalja, hogy kizárólag a Térképtár olvasóterméből interneten elérhető adatbázisokba az olvasók és a látogatók betekinthetnek, de azokból semmiféle eszközzel adatot kinyerni nem enged.) A digitális művekkel nevezők részére lehetőséget biztosítunk 1-1 darab A2-es vagy A3-as formátumú poszter kihelyezésére és egy 3-5 perces demó bemutatására is.
            A nevezésen kérjük egyértelműen feltüntetni a nevező személy(eke)t és/vagy intézmény(eke)t!
            A beküldött darabokból rendezett kiállítás előre láthatóan 2013. március 22-től április 27-iglesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti előadótermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

            Kérjük, hogy a pályázaton való részvételével segítse elő a magyarországi térképkultúra elmélyítését!

Pályamunkák beküldésének határideje: 2013. január 31.
Cím: Országos Széchényi Könyvtár Térképtára, H-1827 Budapest.

Országos Széchényi Könyvtár Térképtár
Dr. Pászti László osztályvezető
paszti@oszk.hu

ELTE Térképtudományi és  Geoinformatikai Tanszék
Dr. Zentai László egyetemi tanár, tanszékvezető
zetor@ludens.elte.hu"

No comments: