Sunday, January 27, 2013

Copernicus Masters - versenyfelhívás földmegfigyelés témakörben


A Copernicus Masters 2013 kilenc kategóriában tesz közzé versenyfelhívást, javaslatokat kérve a 2013 június 1 és szeptember 15 közötti időszakban. Részletek: 

"A természeti és egyéb katasztrófák kockázatának fokozottan kitett világunkban a Copernicus program célja az, hogy mind a szárazföldön, mind a tengereken és a légkörben figyelemmel kísérje környezetünk állapotát, és javítsa a polgárok biztonságát. A Copernicus program ugyanakkor a gazdasági növekedésnek és a foglalkoztatásnak is lendületet ad, hiszen – egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint – mintegy 85 000 új munkahelyet teremthet a 2015–2030 közötti időszakban" 
Forrás: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-1345_hu.htm.

Itt jegyzendő meg, hogy várhatóan hamarosan meghírdetésre kerül a NASA World Wind European Challenge versenyfelhívás is, amely még az idei INSPIRE konferenciáig kíván javaslatokat kérni a WW nyíltforrású fejlesztői környezet felhasználásával alkalmazási projekttervekre vonatkozóan. Bővebb információ hamarosan itt. A WWEC felhívás előkészítő nyári iskoláján a HUNAGI szervezésében a Magyar Rektori Konferencia alelnökének támogató közreműködésével több hazai felsőoktatási műhely fiatalja vett részt (hallgatók, oktatók).

No comments: