Monday, May 05, 2014

ESA PECS 2014 Pályázati felhívás

Postánkból. Both Előd úr, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetője (Tel.: +36-1-795-6228+36-1-795-6237Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) figyelemfelhívó körlevélben adott hírt az Európai Űrügynökség idei PECS pályázatáról. A tartalmat a PECS pályázási lehetőség iránt érdeklődő tagszervezeteink számára adjuk közre:


"Az ESA a közeljövőben meghirdeti a Magyarországnak szóló 2. pályázati felhívását (PECS Call 2014, az első hasonló Callt, mint emlékezetes, 2014-ben írták ki). A pályázati felhívás várhatóan június közepén jelenik meg az ESA EMITS pályázati rendszerében, beadási határideje augusztusban lesz.

A felhívás megjelenése előtt az ESA munkatársai - amint 2012-ben is tették - tájékoztatót tartanak a hazai űrszakma részére. A tájékoztatón ismerhetik meg a kiírás megjelenésének végleges időpontját, a beadási határidőt, valamint a kiírás tartalmi részleteit és a formai követelményeket. Utóbbiakra való tekintettel a tájékoztatón való részvétel azok számára sem haszontalan, akik 2012-ben már pályáztak.

A PECS Call tájékoztatóját 2014. június 4-én, szerdán, várhatóan 10:00 órai kezdettel tartjuk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Bp. I. Iskola u. 13. sz. alatti épületének IV. 405. sz. Konferenciatermében. A tájékoztató a tervek szerint kb. 12 óráig tart, itt tehetik fel a résztvevők közérdekű kérdéseiket.

Aznap délután az ESA munkatársai lehetőséget kínálnak az intézetek és elsősorban a cégek képviselőinek zártkörű megbeszélésre, amelyen cégük nyilvánosságra nem tartozó adatait, terveit érintő kérdéseket beszélhetnek meg. E megbeszélések később összeállítandó időrend szerint zajlanak, cégenként (a jelentkezők számától függően) 10-15 perc időtartamban. Felhívom azonban szíves figyelmüket, hogy a rendelkezésre álló idő rövidségére való tekintettel ezeken a megbeszéléseken kizárólag a 2014-es PECS Callra vonatkozó kérdések megbeszélésére lesz lehetőség. (A futó PECS projektekre és egyéb témákra vonatkozó kérdéseket a májusi, illetve a november-decemberi PECS beszámolókon vessék fel!) A délutáni időbeosztás elkészítésénél előnyben részesítjük azokat, akiknek még nincs és korábban sem volt PECS pályázata, illetve túl sok jelentkező esetén a jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében tudjuk figyelembe venni...."

A délutáni megbeszélések időpontjáról, időbeosztásáról és helyszínéről a jelentkezőket a MŰI később értesíti és ugyancsak később erősítik meg a délelőtti tájékoztató kezdési időpontját.

Kérjük a PECS pályázási lehetőség iránt érdeklődő szervezeteink legkésőbb 
május 12-ig  jelezzék a hunagi@hunagi.hu címen, ha e felhívás nyomán a délutáni zártkörű megbeszélésen szeretnének részt venni. Megadandó a cég/intézmény neve és a résztvevő munkatársak neve(i). HUNAGI a bejelentkezők és a résztvevők névjegyzékét május 13-ig kell továbbítsa a MŰI felé.

A bejelentkező szervezeteknek május 28-ig jelezniük kell a MŰI felé részvételi szándékukat, az épületbe történő bejutás egyszerűsítése érdekében a résztvevők nevének megadásával.

No comments: