Monday, April 02, 2012

Térinformatikára alapozó kognitív infokommunikáció



Az MTA SZTAKI meghívta a HUNAGI-t, hogy tagjai termékeit és K+F eredményeit bemutassa 2012. december 2-5 között Kassán, a Kognitív Infokommunikáció (IEEE CogInfoCom) Konferenciával együtt megrendezésre kerülő ipari és K+F kiállításon. MTA SZAKI 

A rendezvény célja, hogy nemzetközi fórumon lehetőséget adjon az ipar szereplői és a kutatók számára arra, hogy megismerhessék a kognitív infokommunikációs* technológiát alkalmazó már működő rendszereket (akár prototípus, pilot megoldások, pl.: 3D megjelenítő rendszerek,virtuális valóság és együttműködés, stb..), alkalmazásokateszközöket valamint ajövőbeli kutatási és fejlesztési irányokat olyan termékek esetén, melyek kapcsolódnak a konferencia témájához

Előzetes vizsgálatai alapján az MTA SZTAKI úgy vélte, hogy HUNAGI  tagszervezeteinek termékei és fejlesztései szorosan kapcsolódnak ehhez a témához és jól illeszkednek a kiállítás szakmai céljaihoz.

Szakmai célközönség
Napjainkban rohamosan növekszik az ember életével, munkájával, személyes informatikai terével közvetlen kapcsolatban álló infokommunikációs/ICT eszközök komplexitása (lásd:okos telefonszemélyes informatikai eszközökjövő internetevirtuális terek3D vizualizáció és annak különböző interakciói, felhasználó-orientált kommunikációs felületek, stb.). Ezen komplexitás-növekedés (infokommunikációs/ICT kapacitás, embert és környezetet detektáló szenzoriális kapacitás…) lehetőséget ad arra, hogy az ember kognitív (érzékelési, megértési valamint például magasabb kognitív szinten kollaboratív és interaktív) folyamatait a lehető legnagyobb mértékben minél hatékonyabban kihasználjuk információcserére és interakcióra, sőt: kiterjesszük azt akár virtuális vagy távoli környezetek minél gazdagabb és átfogóbb érzékelésére. A kognitív infokommunikáció tudományos definíciója lent olvasható.

A tervezett bemutatók tematikus felsorolását, a fontosabb dátumokat és elérhetőségeket a mellékelt angol nyelvű felhívás tartalmazza.

Kérjük tagszervezeteinket, hogy érdeklődés esetén jelezzenek vissza a hunagi@hunagi.hu címen, hogy megadott kapcsolati személyüket és elérhetőségeit az ieee.coginfocom@sztaki.hu címre a szervezőknek (Mérő Bernadette, MTA SZTAKI, 279-6111)  mielőbb továbbíthassuk.

Honlapwww.sztaki.hu

No comments: