Thursday, October 10, 2013

Indul a World Wind Europa Challenge 2014!

A részletek itt olvashatóak
HUNAGI különösen a COPERNICUS MPP fényében, még inkább bátorítja tagjait és partnereit, hogy terjesszék a felhívást akár egyetemi, munkahelyi faliujságokon,  személyes beszélgetésben, közösségi hálózaton keresztűl, honlapon vagy körlevelekben. 
A részvétel haszna:
- innovatív megoldásra ad lehetőséget földmegfigyelési/térinformatikai alkalmazásfejlesztésben
versenyhelyzetben eleget tenni a kihívásnak, ahol csak győztesek lesznek bár ezúttal várhatóan csak hárman kapnak díjat,
-nagyteljesítményű nyíltforrású  platformon dolgozhat, amely flexibilis, nyíltforrású és kereskedelmi szoftverkörnyezetbe egyaránt beágyazható
- elemzésben, nagytömegű térinformációk megjelenítésére egyaránt alkalmas
- fejlett és széleskörű támogatás áll rendelkezésre
Érdemes átnézni a fenti linken a 2013-ban kitüntetettek munkáit!
Idén az INSPIRE koferencián volt a díjátadás, jövőre az augusztusi brémai első európai FOSS4G konferencia ad keretet a WWEC legjobb anyagainak ismertetésére és a díjátadásra. A győztes diákcsoportok képviselői számára ezúttal is várhatóan nagyon kedvezményes részvételi és elszállásolási lehetőséget biztosítanak majd a szponzorok.
2014-ben a pályázók rendszerük működéséről amennyiben rövid videoklipet készítenek, azok az ISDE szervezet vezetőségével történt egyeztetés alapján esetleg eljutnak a Digitális Föld nagoyai csúcstalálkozójára is. Idén nem volt magyar résztvevő pedig az előkészítő műhelyen öt hazai fiatal is részt vett. Reméljük, jövőre magyar résztvevői is lesznek az európai megmérettetésnek.

No comments: