Sunday, November 10, 2013

November 15-ig még kitöltheti az ESA-EUROGI Copernicus kérdőívét

Kép: Copernicus a mezőgazdaságért. Forrás: ESA, 2013
A Copernicus ország-felmérést az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet (EUROGI) indítványára az Európai Űrügynökség hagyta jóvá azzal a céllal, hogy az EUROGI tagországaiban felmérje a KKV-k kapacitását és technikai képességeit az EU földmegfigyelési programja, a Copernicus adatainak és szolgáltatásainak igénybevételére és a piacon hozzáadott érték, innovatív megoldások  szolgáltatására. A KKV-k működhetnek az űr-, a légi, vagy a terepi adatgyűjtés, kiértékelés, szolgáltatás területén.
A mai napig rendkívűl csekély számban történt meg a Copernicus kérdőív kitöltése. 
A kitöltők között mindössze négy KKV és két állami szolgáltató található. Várjuk még további adatkitöltők bekapcsolódását és akik kitöltötték a kérdőívet, kérjük regisztráljanak mieőbb a Copernicus Műhelyre (Budapest, december 12 Vidékfejlesztési Minisztérium). A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrácóhoz kötött! 
A Copernicus kérdőív on-line kitöltése és a Műhelyre való bejelentkezés az alábbi weboldalon lehetséges:
CopernicusWSBudapest.blogspot.hu
Egy kedvezőbb kép kialakítására még praktikusan 5 nap van hátra a határidőig. HUNAGI kéri mindazokat, akik például a nyíltan hozzáférhető Sentinel műholdadatok  felhasználásában érdekeltek majd, töltsék ki a kérdőívet.
Az ESA és az EUROGI legalább 15 kitöltés esetén tudja statisztikailag értékeli a helyzetet, amelynek megvitatása a december 12-i Copernicus Műhely napirendjén is szerepel.
Kapcsolatos linkek:

No comments: