Monday, February 18, 2013

WWEC - versenyfelhívás kreatív gondolkodású hallgatók és informatikusok számára


Itt a NASA World Wind Europa Challenge !
Figyelemfelhívás a tágybeli versenyfelhívás megismerésére és részvételre!

Kik a megszólítottak? Két kategóriában lehet versenyezni. Egyetemisták által alakított 2-3 fős csoportok és azok a végzettek, akik már dolgoznak a szakmában.  Lényeg a NASA díjnyertes nyíltforrású World Wind fejlesztői környezete használatával potenciálisan szociális-gazdasági hasznot jelentő alkalmazásokat tervezni, fejleszteni vagy bemutatni.
Optimális összetételű lehet az a csapat, amely egy mentor-oktatóból, továbbá ugyanarról az egyetemről vagy főiskoláról egy programozó informatikus és egy vagy két az alkalmási területet már megismerő, a térinformatikában is jártas  hallgató alkot. A minél több és eredményes hazai  jelentkezés érdekében a felhívás terjesztésében HUNAGI ismét kéri tagsági köréből és partnerei közül az érintett tanszékek vezetőinek támogató közrműködését.
Terv szerint a magyar hallgatói részvételről HUNAGI jelentést ad a Magyar Rektori Konferencia titkársága és a felsőoktatásért felelős Államtitkárság felé.
A mérvadó feltételek a verseny honlapján ismerhetőek meg: eurochallenge.como.polimi.it
A beküldött projektjavaslatok összemérésére Firenzében kerül sor az INSPIRE konferencia idején. Erre az időre - olasz alapítványi támogatónak köszönhetően - kedvezményes szállásdíj lehetőséggel lehet számolni. Ezen felül az Európai Bizottság fórumot biztosít az első három helyezett bemutatkozására az INSPIRE konferencián.
Tekintve, hogy a felhívás egy másik kategóriában végzettek jelentkezését is lehetővé teszi, HUNAGI kifejezetten javasolja a hazai térinformatikai KKV szervezeteknek, hogy tegyék lehetővé, sőt ösztönözzék  fiatal szakembereik indulását a versenyen.
További olvasmány:

Inspiring solutions for a more sustainable world!

View Article on LinkedIn 
A pályázatról ismertetés hangzik el a február végi ENSZ Térinformatikai Munkacsoport plenáris ülésén is,  melynek képei várhatóan letölthetőek lesznek a www.ungiwg.org honlapról is.

HUNAGI által értesített nemzetközi közösségek, akik a terjesztésben közreműködtek:
EUROGI
AGILE
CLGE
EuroSDR
Eurogeographics
EGEA
UNGIWG
GSDI (page 8, GSDIIGS World News)
ISDE
továbbá a GeoConnexion, GIM International, GSDI/IGS News olvasói

No comments: